Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Umělá inteligence by měla v příštích verzích systémů Windows 10 přispět k tomu, aby byly jejich aktualizace pro uživatele méně otravné než dnes, čili aby je méně vyrušovaly od samotného používání jejich počítačů. 
Donald64 (58) | 27.7.201815:55
Já mám s aktualizacemi Win10 jeden zásadní problém a to ten, že je nelze nijak vypnout ­(nyní blokované na 3 místech ­- msconfig, plánovač úloh, služby ­- a stále se provádějí­). K čemu mi bude méně otravná aktualizace, když to jako vždy kompletně rozesere spoustu počítačů v mém okolí a ještě si OS nevytvoří bod obnovení ­(když jo, tak stejně nepomůže­) a po aktualizaci je pc zralý tak akorát na reinstall systému a celý kolotoč se zanedlouho znovu opakuje ­(ta 3 místa obvykle nějaký ten týden i fungují, než si OS začne dělat co chce­). Možná by to od MS chtělo celkově změnit přístup k zákazníkům, když si člověk vypne aktualizace, tak to možná bude zdrcující novinka, ale třeba je ten člověk doopravdy nechce a ne razit strategii ­- klidně si tu zakaž kolik věcí chceš, stejně ti to zaktualizujeme a basta! Tou agresivní propagací Win10 akorát všechny nasrali, teď nemožnost zastavit aktualizace ­- nějak mi přijde, že MS sám nejlépe ví, co kdo chce a naše názory je nezajímají. Problém je, že dokud nevznikne konkurenční OS, tak se proti těmto praktikám nemáme jak bránit.
Odpovědět1  1
blue.sun (268) | 27.7.201817:52
Otázkou je, zda MS při dnešním tlaku na bezpečnost stojí o nějaké ­"vypínání­". Myslím si, že rozhodně ne, protože se to okamžitě obrátí proti němu. Windows nikdy nebyly systém pro hračičky a nadšence, kteří si chtějí vše nastavit a řídit sami do nejmenšího detailu. Nejspíš si spočítali, že pár naštvaných geeků je menší zlo, než milióny naštvaných BFU.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 27.7.201823:59
Updaty desítek lze zakázat hardwarově. Na routeru prostě zakázat spojení na microsoft.com a windowsupdate.com a mají po ptákách. Ale přijdete i o užitečné a potřebné aktualizace. Ma zkrátka vymyslel systém, který nemá řešení.
Odpovědět0  0
doug (117) | 27.7.201814:36
pritom by stacilo tak malo, nechat to na normalnu inteligenciu pouzivatela, nech on sam rozhodne kedy sa ma restartovat
Odpovědět3  0
pfranta (74) | 27.7.201814:24
nebo zypper ref && zypper upgrade, zatím aktualizuje pouze linuxový subsystém Windows 10. Proč by to nemělo jít takto snadno i ve Windows?

Ano, znám skripty pro Windows, které zařídí něco podobného, ovšem čekám třeba několik hodin, než se provede aktualizace. Tedy alespoň pod Windows XP, kde takto nuceně provedu aktualizaci ­(nechat ji tam běžet automaticky, je poněkud nebezpečné, tedy hrozí ztráta výkonu jen jednoho jádra­). A hlavní problém je na straně MS serverů, nebo snad je debilně navržený aktualizační algoritmus, který má spoustu vlastní ­"inteligence­", ale malou schopnost naslouchat příkazům.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.